Program

Program

Nekatere moti to, da se imenujemo Citroen Bilten in najbrž za to mislijo, da pišemo samo o Citroenih. Še zdaleč od tega. Ime ohranjamo le zaradi tradicije. To še bolj poudarja našo zavzemanje za to, da je Citroen Bilten neodvisna in privatna, revija – imetnikov, voznikov, uporbnikov, ali ljubiteljev teh vozil. 
 To še ne pomeni, da se naši bralci vozijo zgolj v Citroenih in da jih zanima samo ta znamka vozila. (tudi v naši družini nimamo samo Citroenov) 
 Zakaj pišemo največ o Citroenih. Zgolj zato, ker se sam vozim s temi avtomobili vse življenje, ker je po evropi veliko revij in dogodkov na to temo, ker je po vsem svetu na kupe naših somišljenikov in nam zato nikakor nikol ne more zgoditi, da ne bi imeli materiala in zgodb za pisanje. 
  Nikakor nočemo, da naša revija izgleda tako, kot ostale avtomoto revije z prepisanimi avtotesti in tujimi mnenji. Nočemo, da naša revija izgleda kot prospekt za avtomobilsko znamko. Naša revija je odprta vsem, tudi kakšna slovenska narečna beseda, ne lektoliran članek, kakšna neuspela fotografija, se bo znašla v njej. Vzemite to kot našo prepoznavnst. Torej tudi če mislite, da je vaš japonski avto boljši od vsakega Citroena, če boste to napisali in bo članek dober, zanimiv, utemeljn se lahko zgodi, da bo tudi objavljen. 
  Seveda kvaliteta in vsebina niha od številke do številke, a tako pač je, če si odvisen samo od sebe svojih bralce in prijateljev, ki soustvarjajo to revijo. Ničesar nimamo z Citroenom Slovenija. Res je, da smo jim letos ponudili, da jim pod ugodnimi pogoji nudimo možnost oglaševanja v naši reviji in jih prosili, če bi nam pomagali, da bi vsak kupec novega Citroena dobil vsaj kako številko Citroen Biltena a. Odgovora od njih še nismo dobili. Nastala je sicer zgodba, ki jo lahko preberete tudi vi na našem forumu in poveste svoje mnenje. Zaenkat tudi nimamo podpre Citroenovih zastopnikov in prodajalcev, serviserjev. Bilo je sicer par primerov, kjer so nas posamezniki za nekaj tisočakov oglaševali v naši reviji. Vsekakor računamo na več podpore v prihodnje, saj je res teško razlagati vsak dan na forumu, po emailih, po telefonu in pa vsem bralcem in naročnikom revije, da pač nimajo interesa- denarja za oglaševanje v naši reviji. Težko je sicer tudi razlagati vsak dan raznim osebam in ljudem, da mi ne prodajamo avtomobilov, nimamo rezervih delov, ne dodatne opreme itd. Je pa res, da bi v primeru oglaševanja vso to množico ljudi lahko napotili na naše oglaševalce, tako pa jih moramo prepustiti, da se znajdejo sami. 
  Torej še naprej bomo pisali o življenskem stilu z Citroeni. Na leto je v Evropi in po svetu več sto srečanj in prireditev, ki jih organizirajo ljubitelji in imetniki teh vozil. Potrudili se bomo, da bomo poročali vsaj iz največjih in najzanimivejših. Seveda so med nami tudi avanuritsti in taki, ki radi veliko potujemo. Zanimivih potopisov nam v prihodnje ne bo manjakao. V primeru interesa bomo srečanja bracev, izlete, potovanja pomagali tudi sami organizirati. 
  Še naprej bomo aktvino spremljali avtomoto šport. Vse hitrostne preizkušnje, goske dirke, rajlije, avto crosse in tudi na moto dirki nas lahko srečate. Potrebujete kako dobro reportažo, poročanje iz teh prireditev. V tem primeru se lahko obrnete na nas in na naše novinarje. Sami bomo pa še naprej pisali o tem, kaj se dogaj v zakolisju vseh teh pririedite. Več bomo napisali tudi o drugih avto moto klubih po Sloveniji. O bajkerjih-motoristih, o njihovih srečanjhj, o ljubiteljskih klubih drugih avto-znamk (hrošči, alfisti, opelisti, golfisti, škodisti itd). Še več bomo pisali in poročali tudi iz kopice veteranskih srečanj in prireditev. Redno bomo poleg zanimivih Citroenovih vetrenov dodali tudi članek iz delčeka bogate avto-moto zgodovine. Naj bo to model motocikla ali avtomobila, zgodovina proizvajalca ali pa zgolj intervju ali reportaža o ljudjeh, ki imajo o tem kaj povedati. 
   Poleg rednih rubrik: uvodnik, novice, citroklepet, prvi spomin na Citroena, humor, pisma bralcev, mali oglasi, prtljažnik, ti loviš … bomo uvedli tudi nove rubrike. Uvedli bomo stalne rubrike za razne tipe Citroenvih vozil, kjer boste našli vse od tehničnih podatkov dotega kaj vse vas lahko doleti med druženjem s tem vozilom. Torej redne rubrike za voznik in imetnike ZX-ov, Saxo-jev, C3-jev in še kakšnih bolj eksotičnih Citroenov. Uvedli bomo novo rubriko HiFi, kjer boste izvedeli, kaj vse je potrebno narediti za dober zvok v avtu in pa Tuning, da izveste vse kako dati svojemu ljubljenčku še bolj osebni izgled. Kdaj in kakšne bodo te rubrike je odvisno tudi od oglaševalcev in pokroviteljev, saj bomo pazili, da v prihodnje nobenmu ne bomo deleli zastonj in prostovljne reklame. Imamo tudi zagtovila prijateljev pravnikov, da vam v rubriki pravni nasveti odgovrijo in dajo nasvet na vsa pravna vprašanja, ki sem vam med vožno z avtomobilom zanjo poroditi v glavi.    Seveda smo odprti za vse nove ideje in rubrike, ki jih boste predlagali. Redno bomo imeli rubriko o avtomobilih, ki niso Citroen. Tu bomo pisali tako o sanjskih avtomobilih, kot tudi o navadih, ki jih lahko srečamo na naših cestah. Je pa res da do sedaj nismo dobili niti enega Citroena, kaj šele kakšen avto druge znamke na test. Torej je ta rubrika odvisna predvsem od prodajalcev le teh vozil. Torej testi, predstaviteve, novih vozil Citroenov in ne Citreonv v naši reviji bodo, če nas bo kdo kdaj povabil na novinarko predstavitev kakega novega vozila, če nam bo kdo omogočil vsaj enotedensko testiranje, slikanje in prizkušanje kakega takega avtomobila. Ne bomo pa objavljali tujih in prepsanih avto testov.